Novi snagator DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD

Nov model, snažna, velika, robusna mašinica koju je DAM konstruisao za spod štapove i prihranjivanje, ali koja kada je uzmete u ruke i provrtite, shvatate da bi mogla da se koristi kao mašinica za dubinku, (som, šaran, koncem se špulna može fino popuniti) ili pak fider teškim hranilicama na fider štapovima težine bacanja od 120, 150 gr+ pa na gore, na zahtevnim, brzim, dubokim terenima i u borbi sa krupnom ribom. Izuzetno upotrebljiva mašinica i odličan odnos cena – kvalitet, kakvi su uostalom bili i svi novi Quick-ovi, počev od 1 do Quick-a 7.

 

 

Mašinica DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD. Slaganje bez dodavanja podloški, u liniji, ravno, bez konusa ili gomilanja na sredini ili krajevima špulne. Moćna mašinica, vuče snažno i upotrebljiva je i za dubinski ribolov ili balerinu i sl. Ima dovoljan kapacitet i za te tehnike.

DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD
DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD

Aluminijumska špulna sa 3 metalne okrugle klipse za najlon, ručica aluminijumska takođe i slikaću kako je rešeno obaranje ručice i žljeb. Sigurno i ojačano. Pogledajte ugao ručice, njenu debljinu i knob. Snažna ručica. Najlon je prečnika 0,30mm, Damyl Spezy Line Carp. Stalo je preko 200m, (tako da bar 3-4 mm ostaje do ivice špulne).

 

DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD
DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD

Ne treba preterati, da vam prilikom snažnog zabačaja ne sleti “gnezdo” najlona sa špulne. Štap je Prologic iz povoljne i nove C serije, Spod&Marker, koji upotpunjuje novu C-Seriju XD(Xtra Distance) modela, (za izuzetno daleke zabačaje) dužine 12 fita (3,6m) i težine bacanja 5 libri. Žilavi karbonac, rekao bih od kvalitetnog 24 ili 30 tonskog karbona. Halter full aluminijum, tzv. “D-Vented Inspire” (sem navojnog dela – stezača), end kapa takođe aluminijum, sa logom brenda. Donji deo rukohvata od EVA pene. Realno obeležen, izuzetno jak štap, debelih zidova blanka i prvog provodnika 50 mm, (vršni velikog prečnika, 16 mm) pored bacanja rakete, upotrebljiv i za još neke tehnike ribolova o čemu će uskoro biti reči.

 

DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD
DAM QUICK DARKSIDE 4 SPOD 7000S FD

 

Nastaviće se…

Autor teksta, slika i videa :

Dragan Milošević

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *