PROLOGIC 2022

Prologic asortiman opreme je konačno potpun  – sada možete dodati i mašinice vašeg omiljenog brenda za pecanje šarana, u vaš arsenal opreme. Da bi napravili niz novih mašinica dostojnih imena Prologic, morali su da se vrate na tablu za crtanje i počnu od nule. Proveli su više od dve godine radeći na novom asortimanu, praktično od temelja. Projekat predstavlja najveću investiciju u alate u čitavoj istoriji kompanije. Važnije od vremena i novca koji su uložili u ovaj asortiman je njihova strast prema ribolovu pre svega, ali i strast prema kvalitetnoj opremi za šarana. Radili su sa elitnim timom iskusnih šarandžija iz cele Evrope, koji su im pomogli da kreiraju mašinice i štapove koji potpuno odgovaraju zahtevima pecaroša i imaju moderan izgled sa izuzetno naprednim mehanizmom, zupčanicima, odnosno blankom, provodnicima i ostalom opremom.

Od prvog koncepta do gotovog proizvoda, nove Prologic mašinice su zaista “napravljene za ribolovce od strane ribolovaca”. Prešli su ekstra milju, a onda načinili i korak više. Asortiman uključuje tri serije velikih tzv. “Big Pit” i tri serije “Bite & Fight” mašinica. Novi modeli su puni savremenih, inovativnih ideja. Odličan primer je u Bite & Fight mašinicama – jer umesto da izaberete da koristite sistem brzog prevlačenja ili običan tzv. “freespool”, kombinovali su dva u jedan, dajući ribolovcima maksimalan izbor i kontrolu prilikom odabira ali i na terenu. Takođe, i ono što je za Prologic, kao brend karakteristično, uštedu novca prilikom kupovine nove opreme. Još jedna ogromna inovacija je mazivo “DuraGrease” i “Duraoil”, koja su u potpunosti napravljena po meri za ove mašinice.

Za razliku od tradicionalnih masti i ulja za mašinice, recimo “DuraGrease” konzistentno “radi” na temperaturama između čak -30°C i 160°C i nudi mnogo bolju “lepljivost” (prijanjanje na zupčanike bez spadanja) koja osigurava da su zupčanici uvek presvučeni slojem masti, čak i kada se dodiruju celom kontaktnom površinom zuba. Ovo značajno poboljšava otpornost na koroziju, glatkoću rada i čini mehanički sklop mnogo izdržljivijim i dugotrajnijim jer smanjuju habanje kompletnog sistema. Takođe, “Duragrease” mast i “Duraoil” ulje su potpuno biorazgradivi. Pored ovoga, koristili su tri različita tipa tzv. “Torqueshift” zupčanika napravljenih od kvalitetnih legura cinka, CNC rezanog aluminijuma ili CNC rezanog mesinga i tri različita sistema kočnica, izrađenih od filca, karbonskih vlakana ili mešavine fiberglasa i karbona.

Ostale inovacije uključuju tzv. “Hidro Seals” zaptivke za zaštitu od prodora vode i prljavštine, dvostrane karbonske diskove kočnice koji obezbeđuju konzistentniji pritisak, glatko i ravnomerno otpuštaje strune (tečniji dril) i još mnogo toga. U Prologic-u ništa nisu prepustili slučaju sa novom kolekcijom mašinica i štapova, koje su dizajnirali i proizveli, iz kako kažu : “ svojih srca i duše”. Prologic – “od ribolovaca za ribolovce”.

Nastaviće se…

 

Autor teksta :

Dragan Milošević

 

 

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *